Кой отговаря на изискванията за първия републикански президентски дебат за 2024 г.?

...
С наближаването на първичния републикански президентски дебат на 23 август, някои
Коментари Харесай

С наближаването на първичния републикански президентски дебат на 23 август, някои кандидати все още се борят да изпълнят критериите.

За да се класира за първия дебат в Милуоки, Републиканският национален комитет изисква кандидатите да достигнат поне 1% в множество отговарящи на условията анкети, да съберат поне 40 000 дарители и да подпишат обещание, с което се ангажират да подкрепят окончателния кандидат от Републиканската партия .

RNC все още не е проверил независимо кои кандидати отговарят на изискванията за етапа. Ето къде стоят кандидатите.

кампанията обяви в края на юли, че той се класира за първия дебат, след като Burgum предложи на дарителите карти за подарък от $20 за $1 дарения. Говорителят на Burgum каза, че губернаторът „очаква с нетърпение да сподели фокуса си върху икономиката, енергетиката и националната сигурност по време на дебата през август.“

Burgum беше малко известно име извън политиката на Северна Дакота, преди да обяви своя президентска кандидатура.

Рон ДеСантис 

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който изостава от бившия президент Доналд Тръмп в повечето анкети, отговаря на изискванията за анкети и донори за първия дебат, според кампанията му . Кандидатът също казва, че е подписал обещанието за лоялност на RNC.

Ефективността на DeSantis ще бъде критична за операция, която беше свита и реорганизирана през последните месеци. Кампанията на DeSantis съкрати повече от една трета от персонала си през второто тримесечие на 2023 г., за да остане на повърхността финансово през есента.

Ники Хейли

Бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли подписа обещание за лоялност към RNC на 9 август, според нейната кампания. Нейната кампания казва, че Хейли - единствената жена в областта на Републиканската партия - отговаря на прага за донор и гласуване за дебата.

Тим Скот

Сен. Тим Скот от Южна Каролина се класира за първия дебат, според кампанията му. Той също така е подписал обещанието за лоялност на RNC, според копие от обещанието, споделено с CBS News.

Скот, единственият чернокож републиканец в Сената, се опита да представи това, което описва като оптимистична визия за бъдещето на страната.

„Очаквам с нетърпение да споделя моето положително, оптимистично послание на сцената на GOP Debate в Милуоки“, каза Скот, след като кампанията му обяви, че се класира. „Републиканците са готови за консервативно лидерство с гръбнак, което ще смаже картелите, ще се изправи срещу Китай и ще защити Америка, която всички обичаме.“

Вивек Рамасвами

Политически аутсайдер, който води безмилостна кампания, неизвестният преди, 38-годишният предприемач Вивек Рамасвами привлече вниманието на част от електората на Републиканската партия. Технически Рамасвами стана първият републикански кандидат, който се класира, след като каза, че е подписал обещанието за лоялност към RNC в началото на август. Той е изпълнил изискванията за анкети и донори, според кампанията му.

Неясно

Франсис Суарес

Към 14 август комитетът за политически действия, подкрепящ републиканския кмет на Маями Франсис Суарес, казва, че той е достигнал праговете за дебат. Суарес достигна 1% в три национални проучвания и преди това достигна прага за набиране на средства, каза PAC. Но говорител на кампанията на Суарес каза, че "няма съобщение в момента".

„Още един ден друго проучване потвърждава, че консервативният кмет на Маями Франсис Суарес ще бъде на сцената на дебатите на RNC“, каза говорителят на SOS America PAC Чапин Фей. „Наличието на успешен републиканец със силен рекорд на постижения, който също е виден латиноамерикански глас в кампания без други латиноамерикански кандидати, е критична стъпка за спечелването на една от най-бързо развиващите се демографски групи в Америка.“

Не е подписал обещание, но кампанията казва, че отговарят на изискванията

Крис Кристи

Крис Кристи, който разкритикува RNC за подобно обещание за лоялност през 2015 г., се отказа от последното обещание за лоялност на RNC . Но Кристи каза пред ABC News на 13 август, че не му е било дадено такова обещание.

„Предполагам, че те все още преминават през процеса на проверка на всички наши донори и всичко останало, но съм сигурен, че ще ми бъде представено обещанието в някакъв момент следващата седмица“, каза Кристи в „Тази седмица“ на ABC.

Кристи каза през юли, че е изпълнил изискванията за дебата.

Майк Пенс

Бившият вицепрезидент Майк Пенс достигна донорския праг и се класира за дебата на 8 август, според кампанията му. Бившият вицепрезидент каза пред Fox News, че ще подпише обещанието на RNC да подкрепи окончателния кандидат, „особено ако това съм аз“. Но екипът на Пенс все още не е обявил подобно подписване. Пенс се бори да надхвърли няколко процента, докато се изправя срещу бившия си шеф.

Доналд Тръмп

Тръмп, водещият кандидат в областта на републиканската партия, отговаря на критериите за донори и дебати. Но Тръмп се запита на глас дали има нужда да участва, след като гласува толкова добре, и предложи да проведе друго състезателно събитие същата вечер. Тръмп също каза на Newsmax, че няма да подпише обещанието за лоялност на RNC.

Тръмп каза пред Newsmax на 9 август „каква е ползата“ от дебата, когато другите на сцената „не са тъпи хора“.

Ако наистина се появи на сцената на дебата, Тръмп ще го направи на фона на множество наказателни дела срещу него.

Кой не се е класирал

Бившият конгресмен Уил Хърд, бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън и консервативният водещ на ток радио шоу Лари Елдър все още не са изпълнили критериите за дебата на Републиканската партия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР